Givar- och ställdonshubb med IO-Link och insticksport

För anslutning av en ventilterminal eller en standardgivarhubb med IO-Link

Ökad effektivitet genom flexibel användning

Balluff givarhubbar med IO-Link har 8 portar för 16 in- och utgångar. I/O-information kan därmed överföras flexibelt på avstånd upp till 20 m. Ökad flexibilitet gör kapaciteten ännu större. Stickkontakt 7 i den nya givar- och ställdonshubben med IO-Link kan nämligen användas på flera sätt.

Beskrivning av insticksporten

Som standardinställning är insticksporten en digital I/O-stickkontakt. Stift 2 och 4 kan användas som digital ingång eller utgång.

Genom en parameterinställning kan stickkontakt 7 konfigureras som insticksport. Då kan en ventilterminal eller en andra givar- och ställdonshubb med IO-Link anslutas. Det gör det möjligt att bearbeta fler in-/och utgångar och utöka omkretsen med ytterligare 20 m. ”Räckvidden” fördubblas och kostnaden blir betydligt lägre.

Ännu lägre kostnad

Som alla givarhubbar med IO-Link bidrar de nya varianterna till en kostnadseffektiv installation. Det innebär ännu större besparingar. Detta på grund av minskat behov av maskinvara, kablage och kontroller.

Anläggningen tas dessutom enkelt i drift genom plug-and-play och oskärmade standardledningar med fyra ledare. Det innebär en total kostnadsminskning på 40 till 50 %.

Fördelar

  • Enkel ledningsdragning med givarkabel med fyra ledare (upp till 20 m)
  • Insticksport: för anslutning av tre ventilterminaler eller en givar- och ställdonshubb med IO-Link
  • Kraftigt minskade kostnader

Givar- och ställdonshubb med IO-Link och insticksport

Genom insticksporten på givar- och ställdonshubben med IO-Link kan fler in- och utgångar bearbetas och kostnaden minskas ytterligare.

Hjälp?

Vill du ha teknisk rådgivning? Kontakta oss här

För alla andra frågor, använd vårt formulär